Sajtkukac mászó csoport

A mozgás minden tanulási tevékenység alapja. A csecsemő a mozgás segítségével fedezi fel a világot, szerez alapvető ismereteket az őt körülvevő környezetről.

A legtöbb baba 6-10 hónapos kora között sajátítja el a mászás tudományát, ami egy nagyon fontos mozgásfejlődési lépcsőfok. Fontossága abban rejlik, hogy az agyféltekék közötti kapcsolatokat fejleszti, minek hatására fejlődik a síkbeli, térbeli tájékozódás, kialakul a dominancia (jobb-bal kezesség, lábasság, szemesség, stb.). Ez utóbbi képességek elengedhetetlenek többek közt az írás, olvasás elsajátításához. Különböző felmérések igazolják, hogy a tanulási zavarban szenvedő gyermekek többségénél kimaradt a mászás fázisa.

Fontosságát támasztja az is alá, hogy elősegíti a baba gerincének, hátának erősödését, a farizmok, combizmok, lábizmok fejlődését. Segítségével a gyermek megtapasztalja azokat az egyensúlyi helyzeteket, melyek az álláshoz, majd később a járáshoz szükségesek.

Nagyon fontos tehát, hogy legyen elég módja és tere a babának a mászás begyakorlására.

Kiket várunk?

A mászó csoportba azokat a gyermekeket várjuk, akik már aktívan mozognak a talajon, kúsznak, másznak, de még nem képesek stabilan járni.

A foglalkozás célcsoportja:

  • nagy mozgásigényű, aktív, jól kúszó-mászó babák,
  • megkésett mozgásfejlődésű, ill. koraszülött babák, akik lassabb ütemben sajátítják el az új mozgásformákat.

A fejlesztő foglalkozások célja:

  • a nagymozgások helyes beindítása, gyakorlása,
  • a finommotorika fejlesztése,
  • izmok erősítése,
  • a szülő és a gyermek közti kapcsolat elmélyítése,
  • mozgáshoz kötődő sikerélmény nyújtása.

A foglalkozás irányított részét követően a babák megismerkedhetnek speciális mozgásfejlesztő eszközökkel (nagylabda, gördeszka, Bilibo, rugós deszka, billenő pad… stb.) melyeket a szabad játék során a szüleik és a foglalkozásvezető irányításával, önállóan is használhatnak.

Korosztály: 6 hónapostól – 1 éves korig, illetve stabil járásig

 

Foglalkoztatási forma: kis csoportokban

 

Foglalkozás időtartama: 35 – 45 perc

Megfelelő ruházat és tornacipő használata kötelező!

Foglalkozás vezető

Tubolyné Kontra Orsolya
konduktor-tanító,
pszichopedagógus,
TSMT - terapeuta

Árak:

Időpontok: